måndag 23 april 2012

Middag hos fam. J.

 Förra helgen var vi bjudna till våra vänner fam J. Deras son A. var för övrigt Sigrids första kompis. Denna kväll började barnens kväll med att gemensamma intressen styrde lekkompis i början av kvällen, men ganska snart lekte fyra av de fem väldigt intensivt allihop. Arvid och Sigrid sade efteråt att det hade varit en riktig "höjdarkväll". Att det femte barnet inte deltog kom sig av att vid ännu inte ett fyllda är det mysigare att vara med mamma och pappa...

Familjen J. hade byggt om sitt kök - skillnaden var enorm MEN VI MÄRKTE FÖRST INGENTING!! Anders såg att ugnen såg annorlunda ut...Att väggar, golv och skåpluckor var helt nya tog oss ett tag att inse. Ändå har vi varit där många gånger och jag har tom lagat julgodis där!
 Halloumi så vansinnigt gott!!
 Vi glömde helt bort att ta någon bild av huvudrätten - röding. Anledningen var nog helt enkelt att vi kom av oss alldeles då vi gissade rätt på vinprovningens ena flaska. Jag gick försiktigt ut med att jag trodde att det var "Sauvignon Blanc" Anders nickade instämmande och lade till "Den är från Nya Zeeland." Detta toppade han med att pricka in både namn och leverantör: "Stoneleigh". Det andra vinet kunde vi inte, men vi var så malliga över vårt resultat att vi helt kom av oss.
Även barnen hade en dryckesprovning. Arvid prickade in svart vinbär direkt. Deras andra dryck var litet klurigare, Arvid prickade in blåbär och storasyster E. hallon (eller om det var tvärtom) vilket båda var rätt.
Efterrätten chokladtårta med kokosflingor som ett toscatäcke över med hallon runt om - såååå vansinnigt gott!!!

Tack för en suveränt trevlig kväll!

1 kommentar:

  1. Jomenvisst var det en höjdarkväll, trevligt folk den där familjen J! ;-)
    Och att lyckas pricka in rätt vin bara sådär måste ju kännas riktigt härligt, mycket imponerande.
    Kram/ fru J.

    SvaraRadera