måndag 14 maj 2012

Salade Nicoise - familjen J på middag

En trerätters stod på menyn när familjen J skulle komma på middag. Jag har länge drömt om att hitta en brygga mellan vit fisk och rött vin. Den mörka kompott innehållande rödvin, oliver, kanel och soja med mera som jag gjorde den här kvällen var mer annorlunda än god - åtminstone i längden. Så den skriver jag inte om. Får fortsätta efterforskningarna helt enkelt...
Till efterrätt blev det lingonkaka. Alltid uppskattad trots sitt anspråkslösa yttre.
Salade Nicoise (förrätt)
7 potatisar
1 salladshuvud
1 skivad rödlöl
6 skivade tomater
200 g kokta haricorts verts
2 dl svarta oliver
600 g tonfisk (i olja)
20 sardellfiléer
8 kokta ägg
Skala och skiva potatisarna och koka dem därefter. Blanda kokt potatis med rödlök, tomatskivor, haricorts verts, sallad och svarta oliver i en stor salladsskål. Toppa med tonfisk i bitar, sardeller och halverade ägg.
En vinägrett serverades till (9 msk olivolja, 3 msk rödvinsvinäger, 1 tsk salt och 0,5 tsk svartpeppar blandades).

1 kommentar: