tisdag 19 juni 2012

Anders...

Så dagen D - vår sista helg av tre med kalas. Sedan var det dags för semester!!!

I lördags hade vi släktkalaset för Arvid och Sigrid. Redan i tisdags klagade Anders på att han hade en svart fläck mitt framför ena ögat. Han hade fått det på lördagen och trodde att det skulle gå bort, under dagen. Det gjorde den inte. Vi kollade om det kunde vara någonting som satt fats på ögat, men vi kunde inte se något underligt. Oförtrutet han har knatat på. Bland det värsta han vet är kvirrande människor som känner efter för minsta lilla krämpa. Det är ingen underdrift att påstå att han inte tillhör den gruppen själv - tvärtom.

Kalaset började vid lunch och fortsatte över middagen. Jag är ganska övertygad om att absolut ingen gäst hade en minsta aning om att Anders hade något problem vare sig med syn eller något annat. Mot slutet av kvällen förvann synen helt från Anders öga - och då blev han (och vi) ju riktigt orolig(a). Väl på sjukhuset i går morse (det var stängt i lördags kväll) visade det sig att han hade näthinneavlossning, han borde ha kommit redan då det började. Sedan dess har han legat i ett mörkt rum på sjukhuset. Nu är det måndag mitt på dagen (jag skriver medan jag väntar på att telefonen ska ringa) och han väntar på att läggas in för operation. Han delade rum med någon som just har åkt hem och som opererades för samma sak. Då de jämförde sjukdomsbilderna märkte de att de hade liknande synfel - astigmatism med synproblem på på det aktuella ögat som inte kunde kompenseras med glasögon eller annat. Nu håller vi tummarna på att han snart få åka in för operation så han kan komma hem imorgon. Som vi längtar....

Älskar Dig Anders.

3 kommentarer:

  1. Först och främst vill vi bara säga att även vi håller tummarna för att Anders ska bli frisk igen. Dessutom vill vi tacka för en helt makalös tillställning med suveränt sällskap och alldeles fantastiska smörgåstårtor, tårta och inte minst middagen. Ingen kom därifrån hungrig. Och allt med värdparets goda humör och då har vi ännu inte nämnt de två födelsedagsbarnen.

    Kram från Moster E och C.

    SvaraRadera
  2. Fy, det där låter riktigt otäckt. Hoppas att det har varit en lyckosam operation idag, så att Anders snart är på bättring. Hälsa så gott till honom och ta hand om er.
    Kramar Pernilla m familj

    SvaraRadera
  3. Härliga kalas du fixat för barnen här tidigare. Vad skönt för er att det blev en lyckad operation för Anders! Ta hand om er! Jessica

    SvaraRadera