måndag 4 juni 2012

Baconinrullad torskrygg

Att sitta ute och äta middag! Man blir lika förvånad varje år. Går det verkligen? Finns det inget hinder? Är det överhuvudtaget tillåtet?
Baconinrullad torskrygg
1,2 kg torskrygg
2 paket bacon
2 dl hackad dill
2 dl hackad gräslök
Rivet skal av 2 citroner
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Lägg ut baconskivorna som en rektangel som är lika bred som filén är lång. Ta bort skinnet på fisken. Blanda dill, gräslök och citronskal. Gör ett snitt i filén där denna blandning placeras. Salta och peppra fisken. Rulla in filéerna i baconrektangeln. Placera dessa paket i ugnen, som har temperaturen 150 grader, och ta ut paketen efter 20 minuter.
Potatismos
1,5 kg mandelpotatis
2 dl vitt matlagningsvin
2 dl crème fraiche
2 dl riven gréveost
50 g smör
1 tsk salt
0,5 tsk peppar
Skala och koka potatisen. Stöt sönder den färdigkokta potatisen. Blanda i vin, crème fraiche, ost, smör, salt och peppar. Vispa med elvisp med grovvispar.

2 kommentarer:

  1. I helgen fanns det väl en hel del hinder för uteätande... Ni kanske har photoshoppat bort regnet o kylan? :-)
    Hälsar fru J, som mest höll sig inomhus (Stadsmuseet) med barn och svärföräldrar när maken kutade runt i regnet och kylan i lördags.

    SvaraRadera