torsdag 14 juni 2012

Oxfilé med tomatpesto

Oxfilé av det rödare slaget i kombination med tomatpesto. Ja, det är lika gott som det låter!
Oxfilé med tomatpesto
1 kg oxfilé
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
3 msk smör
Salta och peppra oxfilén runt om. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Placera köttet i en ugnssäker form i för in det i ugnen, 200 grader, och tag ut det igen efter 20 minuter.
Tomatpesto:
2 krukor basilika
2 knippen persilja
6 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
2 dl pinjenötter
3 dl olivolja
6 msk riven parmesanost
1,5 tsk salt
8 marinerade soltorkade tomater
Skala vitlöksklyftorna. Kärna ur och skär chilin i mindre bitar. Lägg örter, vitlök, chili och nötter i en matberedare. Tillsätt oljan. Sakta, sakta. Rör ner parmesanosten och finhackade, soltorkade tomater.
Vi åt potatismos till.

1 kommentar:

  1. Tack så himla mycket för gratulationerna! Vi har inte varit så aktiva hos er andra som vi brukar, men tiden har inte räckt till... suck! Men nu så, nu ska det uppdateras:)
    Och uppdateringen här börjar ju bra om vi får säga så!

    SvaraRadera