måndag 27 augusti 2012

AC/DC Highway to hell

AC/DC Highway to Hell Cabernet Sauvignon 2008, Australien, nr 3134, 119 kr.
Låt oss först börja med att konstatera att låten är betydligt bättre än vinet. Men det var väl knappast överraskande? Av de fem AC/DC-vinerna som började sin bana i beställningssortimentet har nu tre sålt så bra att de kvalat in i det vanliga sortimentet. Förutom Higway to hell är det det röda Back in Black Shiraz och det vita Thunderstruck Chardonnay.
Efter att tidigare i sommar ha provat även Motörhead och Rolling stones röda viner så tror jag mig ana ungefär hur det går till när man tar fram dessa rockviner. Man tar ett 80-kronorsvin och sätter ett namn på en känd rockgrupp på etiketten och helt plötsligt kan man ta 120 kr för det utan att någon protesterar. För de säljer bra trots de är långt ifrån prisvärda.
Att AC/DC ger sitt namn till vin kan kanske kännas överraskande. Den forna sångaren Bon Scott kvävdes i sina egna spyor efter en blöt kväll året efter det att Highway to hell spelades in. Och Malcolm Young fick 1988 avbryta världsturnén för att bli inlagd på ett behandlingshem på grund av sitt allt för stora alkoholintag. Hans bror Angus är dock inte mycket för alkohol, men han verkar å andra sidan överleva på endast kaffe och vanliga cigaretter...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar