tisdag 21 augusti 2012

Rosersbergsslott - en perfekt sevärdhet även för småbarnsfamiljen

 För andra året på raken besökte vi även Rosersbergs slott. Litet otippat tyckte barnen att detta slott smällde högre än Skokloster. Mycket beroende på att de har färgglada låtsasfåglar gömda i olika salar och Arvid och Sigrid hade fullt sjå med att räkna dessa. Hur mycket av det guiden sade som åhördes är oklart. De verkade dock lyssna ordentligt från början, sedan tog nog fågelräkningen över. Arvid var så orolig för att han hade missat någon att det inte riktigt hjälpte att vi sade att alla barn fick någon form av pris oavsett hur många fåglar man hittat. Sigrid tog det hela med ro, även om hon räknade hon också.
 Guiden visade litet detaljer från Karl XIIIs tid som stormästare vid Frimurarorden. Hoglandrummet var också ett riktigt roligt rum, det hyllade slaget vid Hogland som inträffade just som prins Karl hade fått befälet över flottan
 Många kom faktiskt förbi och kommenterade att våra barn hade varit väldigt fina under visningen. En äldre herre hade lyssnat på deras sagor ( alla börjar med "blodet droppar, blodet droppar..." just nu och tenderar att vara tämligen långa med både prinsessor, darth vader och annat) som de berättade medan vi fikade. Mannen sade att han verkligen hade funnit ett stort nöje att lyssna på dem, de var riktigt underhållande (jag tror faktiskt att han menade vad han sade). Sedan frågade han: "Är det era egna eller är det barnbarnen?" Ridå!
Vad säger man? Efter en sommar med idel ögonproblem och huvudvärk, kan man lugnt säga: "Gamla" skämtsamma Anders är åter!!! Skönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar