torsdag 16 augusti 2012

Skansen med 1700-talskläder på parad

Vistelsen började på Solliden - vi tycks ha detta som en årlig tradition, men det är mysigt att kunna äta på vita linnedukar med likaledes vita linneservetter hela familjen. Buffén är ok.
 Sedan bar det iväg. För fösta gången såg vi järv, de har gömt sig samtliga tidigare gånger. Även vargarna kunde skönjas tydligt. Björnarna låg och sov. Hur stor andel av sitt liv sover en björn egentigen.
Mitt enda "måste stopp" var annars Skogaholms Herrgård. Jag älskar inredningen.
Dagen till ära hade de även en visning av de kläder som bars av herrskapet då det begav sig. Jag satt på golvet längst fram med Arvid och Sigrid i knät. Då jag är litet oroad över att de ska skrämmas av historia pga att det blir för mycket frågade jag dem efter ett tag om de ville gå. De ville de inte, de tyckte att de var jätteintressant och tittade storögt på farbrodern som talade.
Arvid sade efterår: "Men mamma jag gillar fortfarande Star Wars". Att det ena intresset inte måste utesluta det andra är änne ej helt självklart.
I bollnässtugan - som var ett festhus (ena delen) och gästhus (andra). Användes enbart vid högtidligare stunder.
Arvid och Sigrid körde även bilar och flygplan i alla tänkbara varianter.

Sigrid var imponerande duktig på att väja undan för andra förare - såg ut som om hon hade kört detta många gånger. Arvid valte snarare konfrontation om tillfälle gavs....
Sigrid sade efteråt: "Detta var den bästa dagen på hela sommaren!" Och nog var det riktigt mysigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar