tisdag 9 oktober 2012

Entrecôte och kantarellsås

Den här rätten visade sig vara överraskande god.
Entrecôte med kantarellsås
Entrecôte
1 kg entercôte
1 tsk peppar
2 tsk salt
Smör till stekning
Stek de salatade och pepprade entreôteskivorna på lagom värme tills de får fin färg och är genomstekta.
Kantarellsås
1 finhackad gul lök
400 g kantareller
1 msk smör
3 msk strösocker
1 flaska rödvin
1 dl viltfond
2 msk majsstärkelse
75 g smör, gärna rumsvarmt
1 tsk salt
Skär svampen i mindre bitar. Hacka löken. Smörfräs detta i några minuter. Tillsätt socker, vin och fond. Koka rejält i minst fem minuter.
Rör ut majsstärkelsen i lite vatten. Vispa i det hela i såsen. Koka upp och fortsätt att vispa. Klicka i smöret och salta därefter. Färdigt!
Servera med potatisskivor som tillsammans med salt och lite olja fått tillbringa 40 minuter i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar