tisdag 23 oktober 2012

Fläskfilé med chilipesto

Denna rätt är lätt att göra och samtidigt riktigt god. Särskilt peston retar smaklökarna.
Fläskfilé
Skiva och stek 1,2 kg fläskfilé i lite smör. Salta och peppra.
Chilipesto
6 msk pinjenötskärnor
4 vitlöksklyftor
1 chilifrukt, grovhackad
1 dl solrosolja
6 msk tomatpuré
1 tsk salt
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Mixa vitlök, pinjenötter, chili, olja och tomatpuré med en stavmixer. Smaka av med salt. För menlös smak? Tillsätt lite cayennepeppar.
Sås
2 dl sky
4 msk koncentrerad kalvfond
5 dl lätt creme fraiche
4 tsk kinesisk soja
0,5 tsk salt
0,5 tsk peppar
Häll lite vatten i den stekpanna som fläskfilén stektes i. Häll över blandningen av vatten och sky i en kastrull. Tillsätt fond, creme fraiche och soja och låt såsen koka. Smaka av med salt och peppar.

Vi åt pasta till, men potatis i ugn hade varit ännu godare. Men ibland ska det gå fort...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar