söndag 4 november 2012

Åbokryssning

Åbokryssning med Silja Lines Galaxy under höstlovet. Vi åker från Stockholm en lugn tisdagkväll, vilket visar sig vara ytterst lämpligt ur en barnfamiljs perspektiv. Mer om detta senare.
Dessa kryssningar är ju väldigt mycket anpassade för barnen. Att det då blir bollhav, köpa lego i butiken, dansa med Mumin och så vidare känns helt OK. Men Lena och jag vill ha lite tid för våra intressen också. Om inte annat av rent uppfostringspedagogiska skäl. "Mamma och pappa vill hinna med saker som vi tycker är roliga också!" Detta sägs med fördel med bekymrad blick och lätt rynkad panna!
Att vi inte är ensamma om intressekonflikter inom familjen inser vi då vi noterar att vägg i vägg med bollhavet finns fartygets vinshop med finviner. Fartygets konstruktörer har varit med förr och underlättar gärna för sina passagerare! Vi tar vår chans: "Vi är i rummet bredvid och kollar på viner. Kom dit om det är något."
I lugn och ro hinner vi titta på viner, prata med den trevliga och kunniga sommeliern och köpa några dyrgripar. Precis när vi är klara vill Arvid och Sigrid gå vidare.
 
Ja, hur var det nu med tisdagkvällen och barnvänligheten? Jo, när vi går av båten i Stockholm på onsdagkvällen möts vi av 18-20-åringar i tusental (2000, enligt personal ombord). Tydligen har de nägot som heter "Club Galaxy" just på onsdagkvällar. Inget fel med det, men det skulle kunna bli jobbigt för en barnfamilj som vill tillbringa natten med att sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar