torsdag 22 november 2012

Middag hos A och J

Våra goda vänner A och J bjöd in till höstmiddag på Söder. Vi passade på att besöka Nationalmuséet under eftermiddagen när vi ändå skulle in till huvudstaden. Måste säga att våra svenska muséer ofta är barnanpassade på ett mycket bra sätt. Här gällde det att hitta sex olika, avbildade djur. Antingen som statyer eller som del av motiv på tavlor. Både Arvid och Sigrid har mycket av tävlingsinstinkt, så sådana här upplägg tilltalar verkligen dem.
Efter en liten lagom promenad till Söder var det verkligen uppskattat med härliga drinktilltugg och lite cider att läska sig med. Varmrätten utgjordes av kalv och en härlig sallad innehållande en farligt god ost. Till detta drack vi Anté Barbera d´Asti 2009, Italien, nr 32335, 89 kr. Ett mycket gott vin som alltid har varit vanligt förekommande hos A och J. Att vinet är gjort på druvan barbera innebär att det är gott om aptitretande fruktsyra men att strävheten är mer nedtonad. Ett lätt vin utan att för den sakens skull vara mesigt.
Till den goda efterrättskakan serverades Château Grillon 2009, Sauternes, Frankrike, 375 ml, nr 4115, 128 kr. Sauternes är alltid lika gott!
J hade ordnat lite spel till Arvid och Sigrid, så de hade hela tiden saker att pyssla med. Båda somnade på pendeltåget hem och hur vi tog oss hem med bara en vagn förstår vi knappt själva. Men att Arvid genomförde en riktig prestation med att stå bak på vagnen och sova under 25-minuterspromenaden från tåget och hem förstår vi - mer än väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar