lördag 8 december 2012

Janssons frestelse och amarone

Det är nog mer intressant än gott, tänkte jag lite kritiskt när jag första gången läste om det. Men efter att ha sprungit på det i flera olika tidningar blev nyfikenheten till slut för stor. Måste prova! Janssons frestelse och amarone alltså. Hur det smakade? Mycket bättre än vi trodde. En riktigt lyckad kombination!
Janssons frestelse
1 kg riven potatis
2 gula lökar
200 g ansjovisfiléer inklusive spadet
6 dl grädde
Skala och riv potatisen med hjälp av ett rivjärn. Blanda potatis, lök, ansjovis och spad i en ugnssäker form. Salta och peppra lite (vitpeppar). Häll över grädden och låt frestelsen tillbringa (drygt) 30 minuter i en ugn med temperaturen 200 grader. Servera!

Vi valde Masi Costasera Amarone Classico, nr 2345, 269 kr att dricka till. Och den bittra russin- och körsbärskaraktären tillsammans med vaniljen och chokladen i vinet passar perfekt till den gräddiga och salta karaktären hos frestelsen. En blivande julklassiker?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar