lördag 12 januari 2013

Birka Paradise med familjen F-J


  Egentligen hade vi tänkt ta det litet lugnt med båtresor för ett tag framöver - Arvid har börjat tycka att det är trist med "bollhavet" och emellanåt har det varit litet si och så med andra aktiviteter ombord. Så ringde våra vänner fam. F-J och berättade att de hade bokat biljetter och undrade om vi inte ville haka på?
 Vi blev så glada att vi svarade ja på stående fot och bokade in en resa på samma resrutt. Något samtliga familjemedlemmar är ypperligt glada över.
Man kan inte komma ifrån att det underlättar om det finns barn med i konceptet. I detta fall rör det sig om bland annat Arvids äldsta kompis - de träffades väl forsta gången vid någon/några månaders ålder (åldern skiljer sig åt med 28 dagar)...
 Vid Bistron fick vi dela upp oss familjevis, vi trodde att det skulle gå lätt och smidigt att få bord, men så var inte fallet och 9 personer varav 5 barn var inget att bara glida in med helt oplanerat. Mycket var bra på denna båt, men kösystemen in i restaurangerna fick vi aldrig någon kläm på.
Men trevligt hade vi - både stora och små.


 Dagen därpå fanns det utrymme för barnen att rita och göra halsband. Mycket uppskattat.

...Även om Arvid och unge herr D. F-J fastnade vid drinkbordet ...
 
Om Sigrid var väldigt fördjupad i  att skapa halsband och armband, var de unga herrarna annars mer roade av schack och kortspel.
 
Familjen F-J såg nästan litet skrämda ut då Anders började prata morgondagens lunch redan vid incheckningen. Kunde vi inte avverka middag och frukost först?
 
Men matintaget är väldigt väsentligt för Postgårdsromantikerna, i synnerhet för familjens äldste manlige deltagare.
Han kunde dock slappna av, vi delade på oss familjevis så kunde ena familjen kunde inta en litet lättare måltid, medan den andra kunde fördjupa sig på om hamburgaren storlek dubbel (300 g) smakade likadant som föregående kvälls enkla (150g). Eller bryta trenden och testa något helt annat, såsom båtens fiskgryta, en riktig höjdare.

Jodå, visst köpte vi in en hel del viner och champagner, mer om detta i ett senare inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar