lördag 16 februari 2013

Paella

Den här färgglada rätten fick bli fredagsmiddag. Arvid åt två stora portioner, Sigrid åt dygt en halv. Kanske inte helt oväntat. Sigrid är mer kräsen när det gäller mat. Efterrätten åts däremot med stor inlevelse från båda barnen. Och från deras föräldrar också...Paella för en familj plus ett par matlådor därtill
3 gula lökar
6 vitlöksklyftor
6 dl längkornigt ris
5 msk olivolja
2 paket saffran
1,2 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 röda paprikor
500 g skalade räkor
500 g frysta ärtor
2 burkar musslor
1 tsk salt

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, ris och olja i en stor kastrull. Strö över saffran. Häll på vatten och lägg buljongtärningar. Salta. Koka under lock i 20 minuter.
Skölj paprikan och hacka den i mindre bitar. Blanda i paprika, ärtor, räkor och musslor när det återstår någon minut av koktiden. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar