tisdag 9 april 2013

Smörgåstårta och champagne

En gammal favorit dyker upp här igen på vår blogg - the Smörgåstårta!
 
15 skivor landgångsbröd
300 g rökt lax
6 hårdkokta ägg
 
Ostkräm
500 g broccoli
500 g philadelphiaost
5 msk riven pepparrot
5 dl creme fraiche
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
 
Kaviarkräm
5 dl creme fraiche
5 msk Kalles kaviar
3 msk majonnäs
1 knippe dill som finhackas
1 knippe gräslök som finhackas
 
Garnering
500 g skalade räkor
200 g rökt lax
160 g rom
 
Ostkräm: Koka broccolin i lättsaltat vatten. Använd mixer för att mixa samman broccoli, ost, pepparrot och creme fraiche. Tillsätt salt och peppar.
 
Kaviarkräm: Blanda creme fraiche med kaviar, majonnäs, gräslök och dill.
 
Lägg ut tre landgångsskivor. Bred på kaviarkräm. Lägg på tunna skivor av ägg och lax. Gör om processen tills det sista lagret brödskivor är pålagt. Bred då ut ostkräm ovanpå och på smörgåstårtans sidor. Garnera med rom, räkor och sallad.
Rama gärna in smörgåstårtan med vanlig sallad.
Servera!
Till smörgåstårta i allmänhet och the Smörgåstårta i synnerhet är champagne en väl vald dryck!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar