torsdag 11 juli 2013

Dag 3 och 4 hemma hos morfar

 Redan dag tre hade containern hunnit bli hyfsat fylld. Eftersom Arvid och Sigrid dessutom hade varit så fina och smidiga hela tiden, kände vi att det nu var hög tid att göra något med och för dem.
 200 meter bort ligger en badplats...Arvid och Sigrid var dock från början väldigt inne på detta med städning.
 Slutligen kom alla i. På bryggan finns en attrapp på en uggla (inte med på någon bild). Ganska smart, för båtbryggan (som vi var på dagen därpå) var översållad av fågelbajs - men så fanns där ingen attrapp med rovfågelsutseende...
 Denna kväll var det moster E. som stod för middagen, korv med bröd. I glasen denna kväll hittade vi lådvinet "Some Zin", det ultimata vinvalet till denna måltid enligt uppgift. 
 Det blev natt och det blev åter morgon....
 Idag var städningen över. Vi hade jobbat både hårt och bra - containern var fylld. Nu var det dags för en båtutflykt. Redan inför resan hade Arvid och Sigrid packat med svärd och attiraljer för sina sjörövarmunderingar till sjöss!
 Nu skulle vi ta oss ut i morfars eka.
 Vi promenerade 200 meter från tomten igen - denna gång åt ett annat väderstreck dock...
 Morfar bänkade sig med kameran i högsta hugg.
 Detta var resans höjdpunkt för Arvid och Sigrid. Om bara besättningsmännen lyckades få ut båten och komma i densamma.
 Kanske att de värsta sjödrabbningarna uteblev - det mest spännande som drabbade oss var möjligen då vi rodde in bland korna i en kohage. Men de såg mer nyfikna än arga ut! 
 Under sommaren har vi utvecklat en egen "kull-lek" - där straffet då man blir fasttagen att Anders eller jag pussar våra små telingar....
 Ett skräckinjagande straff..."Kan inte ni jaga oss nu?"
 Denna kväll stod morfar för maten. Han hade passerat en kinarestaurant och förbeställt (och betalat)några dagar tidigare. Vi fick alla påsar med fyllda med vårrullar till förrätt. 
 Denna tisdagkväll, den sista hos morfar, anslöt även herr C. Han hämtade påpassligt maten på vägen, så slapp morfar.
Till huvudrätt hade han beställt sprängd anka till oss alla.
 Han hade verkligen funderat ut ett bra vinprovningstema: 4 olika chablisviner (det fjärde tog jag aldrig bild på, men det var en av märket Labore Roi). Vilken skillnad det kan vara både i stil och kvalitet, detta trots att området där de produceras är så litet. En suveränt genomtänkt provning - tack morfar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar