lördag 20 juli 2013

Hembakade ostkex till fördrinken och montering av en cross-training maskin

Receptet till dessa fördrinkstilltugg fick vi av en viss fru N. för ett antal år sedan. Fortfarande är de vansinnigt goda, varför vi bakar dem mellan varven. Man kan dessutom dubbla degen och frysa in någon/några rullar och ta fram, skära i skivor och grädda vid något annat tillfälle.
 Sigrid är inne i en riktig matlagnings och bakningsperiod. Kul! Arvid gillar också att baka och laga mat men hans riktigt stora intresse har lagt sig något.

Ostkex

7 dl riven ost (lagrad).
3 dl riven pamesanost.
3 msk gräslök.
3 krm cayennepeppar.
0,5 tsk salt.
1,75 dl vetemjöl.
50 g. smör.
1/2 dl creme fraiche.
Blanda ihop ingredienserna och rulla ut till 3 rullar. Skär rullarna i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg ut på plåt. Grädda i 200 grader Celsius i 10-15 minuter.
 Visst ser de goda ut.
 Visst kan man tycka att vi borde kunna springa ute istället för att köpa en trampmaskin. Saken är den att det gör vi, åtminstone flitigare på sommaren (Och denna sommar imponerar vi åtminstone på oss själva 7-10 km, fem dagar i veckan!!!). På vintern kanske det bara blir någon gång per helg om det vill sig illa. Därför tänkte vi....
 Samtidigt kom en ny tvättmaskin som vi hade beställt. Vår gamla hade läckt under en längre tid. Som tur var hade vi beställt även installation av tvättmaskinen. Trampmaskinen fick vi klura ut själva. Men det gick ypperligt, Anders visade sina LEGO-byggar takter och ett tu tre stod den där.
Även Arvid och Sigrid tyckte att den fungerade ...tja som man kan vänta av en dylik maskin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar