lördag 16 november 2013

Champinjonsoppa

Huruvida det här är en barnvänlig soppa eller inte fick vi ingen klarhet i. Vi vet att barn kan tycka om soppan (Arvid åt flera tallrikar med god aptit), men vi vet också att barn kan döma ut den totalt (Sigrid åt väl någon sked av soppan). Utförligare studier krävs innan vi kan bringa klarhet i frågan.

Champinjonsoppa med kräftstjärtar och rökt skinka
Soppa
1 msk rapsolja
3 finhackade schalottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
2 tsk torkad timjan
300 g champinjoner i mindre bitar
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
Hetta upp oljan i en kastrull och stek löken däri (tills den mjuknar). Tillsätt timjan, champinjoner, lite av vattnet. Värm under lock i två minuter. Tillsätt resten av vattnet och de båda buljongtärningarna.  Låt sjuda på svag värme i 30 minuter.
Mixa därefter soppa med hjälp av en stavmixer och tillsätt slutligen grädde och lite salt och peppar. En snabb uppvärmning och soppan kan serveras!

Kräft- och skinkblandning
150 g hackade kräftstjärtar
100 g rökt skinka, finhackad
1 dl creme fraiche
salt och peppar
Blanda kräftstjärtar, skinka och creme fraiche i en skål. Salta och peppra efter smak och tycke. Servera i en skål bredvid soppan, så kan man själv välja om man vill placera kräftblandningen i själva soppan, eller om man vill inta den vid sidan om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar