söndag 3 november 2013

Pumpakaka/morotskaka förklädd till en spöktårta! Perfekt i Halloweentider.

 Vi bjöd på en rejält stor efterrätt i form av ett spöke! De röda snörena skulle vara svarta, men jag hittade inga. Jag tvinnande dessa och knöt små knutar av röda snören för att det skulle se ut som taggtråd. Den röda färgen gjorde det hela något svårtolkat...
Pumpakaka eller morotskaka
Köttet från 1 pumpa eller 1 kg morötter
2 dl mandel
4 dl socker
4 ägg
saften från 1/2 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
2 tsk vaniljsocker
2 dl majsolja
Glasyr450 g Philadelphiaost
300 g smör
8 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft

vitt marsipanlock
choklad och
röda godissnören (skulle bli taggtråd, hittade inte svarta)

Rör samman de torra ingredienserna för sig och övriga för sig. Blanda sedan samman allt och häll smeten i en smord form. Jag valde en avlång form. Låt grädda i nedredelen av ugnen i ca 40 minuter. Tag ut och låt svalna. Skär ut 3 cirklar med olika diametrar av tårtan. Blanda samman glasyren till en jämt smed och bred över 1/3 av smeten över den bredaste kakcirkeln. Lägg över nästa kakcirkel och glasera även denna. Lägg över den minsta cirkeln. Glasera hela toppen. Lägg över marsipanlocket och gör ögon och mun av chokladsås (min var för lös och rinnig).
Barnen hade ätit sig mätta på godis och snacks så de orkade inte med tårtan. Vi vuxna åt med god aptit...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar