måndag 2 december 2013

Julstök i form av teater på Hallwylska

 
 
Inför en onsdag i slutet av november hade jag bokat biljetter till mig och barnen för en teatervisning på Hallwylska. Anders skulle jobba sent, men sluta upp då föreställningen var över.
 
Som extra bonus passerade vi NKs julskyltning.
 Vi fick inte ta bilder under själva föreställningen, men sedan var det fritt fram.
 Det är så vackert där. Föreställningen var egentligen avsedd för åskådare från nio år och uppåt, men den föll Arvid och Sigrid väl på läppen. Vi fick följa med olika tjänsteandar runt i huset och föreställa oss hur det var att leva där för hundra år sedan.
Sigrid var kanske litet i tröttaste laget, vilket märktes av att hon mellan varven nästan tog över föreställningen med frågor och funderingar. Hon är av naturen väldigt framåt. Det ihop med hotande trötthet som måste motas tillbaka kan bli väldigt...framåt. Som tur är har de ju varit på många museum genom åren så hon vet mycket väl vad man får och inte får göra. Någon inredningsdetalj brakade i golvet under visningen. Varken Arvid eller Sigrid var i närheten, vilket var skönt.
 Sigrid och guiden traskade först medan jag och Arvid, hand i hand, sällade oss till övriga gruppen.
 Men Sigrids frågor var högst relevanta: Varför skulle vi inte störa greveparet? Varför fick inte tjänstefolket visa sig?
 Arvid pratade om grevinnans skrockfullhet efteråt. Det var onekligen litet spännande - ingen fick möta henne i en trapp, då måste vederbörande gå ner och vänta där, det fick aldrig vara exakt 13 ljus i granen, därför fick man sätta i ljusen om två och två, granen skulle bäras in med toppen först (av någon anledning) med mera... 
 
 Sedan var det dags att bege sig till...
...palatsets pysselrum... 
Innan det var dags att bege sig hemåt igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar