måndag 24 mars 2014

Drinktilltugg - smördegsgifflar med boursin och ostkex

Det är väldigt trevligt att bjuda på litet drinktilltugg till fördrinken. Chips är gott - men en smula enahanda i längden. Därför kommer två andra enkla förslag

 Ostkex

7 dl riven ost (lagrad).
3 dl riven pamesanost.
3 msk gräslök.
3 krm cayennepeppar.
0,5 tsk salt.
1,75 dl vetemjöl.
50 g. smör.
1/2 dl creme fraiche.
Blanda ihop ingredienserna och rulla ut till 3 rullar. Skär rullarna i 0,5 cm tjocka skivor. Lägg ut på plåt. Grädda i 200 grader Celsius i 10-15 minuter. 

Smördegsgifflar fyllda med boursinost.

3 frysta plattor smördeg
1 pkt boursin
Ta ut smördegsplattorna ur frysen och kavla ut dem något då de har tinat. Skär ut dem i ca 10 trianglar per platta. Lägg på en dutt boursin på den bredaste sidan och rulla denna sida tills den rullat in triangelspetsen.
Grädda i 200 grader c under 10 min eller tills de ser ut som på bilden - riktigt gott!

1 kommentar:

  1. Vilka supergoda tilltugg! Kan man inte få en liten fördrink med smafsel innan lunchen här på jobbet? Fast det bör nog vara en alkoholfri drink om eftermiddagens jobb ska bli effektivt...

    Tänker fröken Dill och längtar efter ett glas bubbel i vårsolen istället för att stressa framför datorn

    SvaraRadera