söndag 2 november 2014

Halloweendukning!

 
Så blev det Halloween detta år också. Hela vår familj ser ganska mycket fram till denna, i svenska termer nya, tradition. Det är för tidigt att börja julpynta, men det är mysigt att passa på att dekorera inomhus och göra det mysigt (nåja). 
 Denna Halloween hade vi tonat ner det värsta plastiga till förmån för mer naturliga råvaror. Kastanjer och torkade höstlöv fick pryda bordet i olika uppsatsskålar. Hade vi (läs:jag) haft förstånd att plantera pumpafrön under året hade även dessa dykt upp (de blir sällan stora de vi odlar själva, men perfekta som dekoration) på bordet. Tyvärr glömde jag helt bort detta.
 Stolsryggarna var dekorerade som trollkarlshattar. 
 Ja, litet plastigt fick vara med - men jag tror att vi alla föredrog plastversioner av råttor, spindlar och fladdermöss. Sigrid hade toppat vitlökshögen med en fladdermus - hon hävdade att den tillhörde vampyrsläktet vilket bevisades av att den dog knall och fall i kontakten med vitlök.
 Bordsduken var svart, liksom ljusen. Servetterna gick i orange och var brutna som trollkarlshatten.
 Ljusstakarna var illa putsade vilket kom sig av tidbrist pga av litet slapp planering (prioriterade att sy vimplar i det oändliga) och att även detta skapade en liten extra Halloweenvibb...
 I fönstret hänger Pumpadekorationer som har hängt med sedan vi pysslade försa året vi bodde här, för sex år sedan. 
 Så var bordet redo! 
Riktigt trevligt var det.
Barnen hade måhända en annan höjdpunkt än middagen under kvällen: De var runt och skrämde grannarna med "Bus eller godis?" Alla 5 barn hade klätt ut sig väldigt bra, Arvid och Sigrid var dementorer, T. var en svart man, Ch. en död prinsessa och lille V. 1,5 år var en spindel. Arvid hade klurat ut ett bus som han fick användning av. Då någon stackare som öppnade dörren sade bus istället för godis började han med en låååång harang om en bok på 3567 sidor som han gärna ville berätta om. "Det var en prinsessa som hade rosa knappar i sin röda tröja... " Den som öppnade började skratta och snart var han ägare av ganska mycket godis.

2 kommentarer:

  1. Oj, vad fint! Firar inte själv Halloween, men giller er dukning och allt ni gjort. En fröjd att se!

    SvaraRadera
  2. Lenaiwales - Tack ska du ha!!! Som sagt vi har inte heller firat Halloween särskilt länge - men de senaste 7-8 åren har vi helt fallit till föga....//Lena

    SvaraRadera