måndag 1 juni 2015

Schackkalas på Arvids 9-årsdag!

 
 Detta år hade ju Arvid önskat att få ha ett schack-kalas. Sagt och gjort. Anders och jag tycker att schack är roligt men vi  är inga ärrade schackspelare som kan alla specialregler så vi kände att vi behövde en back-up. Nu vill det sig så väl så en av Anders kollegor, herr H., är inte bara trevlig utan även högt rankad i schack.
Jepp, han tyckte att det var kul att det fanns ett sådant intresse och han kunde dessutom komma. Puh! 
 Först var det presentöppning! I alla år som vi har bott här/haft barnkalas har presenterna öppnats på ett specifikt bord i salongen. Vissa ränder går aldrig ur!
Själva schackdelen i kalaset gick ut på att herr H. hade ett avsnitt teori först. Det märks att de har en så bra fritidsledare på skolan som verkligen har lärt dem schack för många kunder svaren och det snabbt! 
 Sedan var det dags för turnering - där alla möter alla vid något tillfälle. Vi skrev upp alla barnen enligt ett Bergerschema (8 deltagare) så att det ska vara någorlunda bra fördelning med antalet man får vara "svart" eller "vit".
Vi hade bjudit 9 allt som allt - en tackade nej - en hörde aldrig av sig, varför en fick ha en fri-rond och fick då möta herr H. vid detta tillfälle.
 Herr H. hade tagit med sig schackspel och schack-klockor till alla. Alla 8-9 åringar fick spela 5 minuter per match, men Sigrid 6 år, fick ha 7 minuter (hon vann faktiskt 1 match) då hon oftast förlorar på just tid.
Längre än 5 minuter hade de inte mäktat med eftersom de inte fick någon paus mellan matcherna.
 Anders stekte hamburgare medan matcherna pågick. Pommes fritesen lade vi upp i svartvita muffinsformar.
 Någon ville hellre ha någon av snabbmatsställenas utbud - men Arvid kunde på ett väldigt bra sätt lovprisa de hemgjorda! 
Efter det var det tårtdags - Arvid blåste ut ljusen!
 
Tårtan - ett schackspel med pjäser av vit och mörk choklad på en chokladbotten som var överdragen av vit- och mörk chokladkräm.
Jag hade ställt pjäserna i formation som "skolmatt".
 Regnet strilade utanför precis hela dagen - men med detta schack-rtema gjorde ju detta mindre.
 Efter litet fri lek var det så dags för piñatan.  
Efterlängtad tycktes det.
Oklart om det var för innehåll eller möjlighet att boxa på piñatan.
Även schackpjäserna kom till sin rätt vad gällde att spela med!
Även om vi har ett stort hus - önskade vi att vi även ägde en gymnastiksal just denna dag....
Men det var riktigt roligt!
Rekommenderas varmt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar