fredag 24 juli 2015

Fruntimmersveckan börjar med Fredriks kaka: Amerikansk äppelpaj!

 Denna ser inte mycket ut för världen men den är jättegod!
 

Amerikansk äppelpaj

0,5 tsk salt
100 g smör
2,5 dl strösocker
1 st ägg, uppvispat
3 dl vetemjöl
 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 st äpplen, skalade, kärnade och skurna i halvmånar
1 tsk kanel
Sätt ugnen på 200 grader C. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter med lite smör och lägg i äppelklyftorna. Strö över kanel.Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan ner det smälta smöret och ägget. Bred degen över äppelskivorna. Platta till degen. Pudra degen med lite kanel före gräddningen. Grädda 40 min i nedre delen av ugnen. Pajen ska få en gyllenbrun färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar