söndag 2 augusti 2015

Morotssoppa med ingefära och apelsin

 Sigrids önskade meny på sin födelsedag var frukost: stor frukost och tårta lunch: pannkaka och tårta. Till kvällsmat ville hon ha: morotssoppa, pannkaka och tårta. 
Morotssoppa är gott och detta vara vad hon fick:

Morotssoppa med ingefära och apelsin

4 port.
10 st morötter
2 st gula lökar
1 bit ingefära,
4 buljongtärningar av grönsak eller höns
1 l vatten
apelsinsaft, från 1 apelsin
salt och peppar
smör att steka i
 Skala och skär morötter och lök i mindre bitar.Riv ingefära och fräs tillsammans med morötter och lök i smör. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt allt koka tills morötterna är mjuka. Mixa soppan med stavmixer. Pressa i apelsinen och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer ingefära.

1 kommentar:

  1. ¨Den soppan ser god ut, utan apelsin för mej. Härliga pannkakor nedan!
    Ha det bra!

    SvaraRadera