lördag 26 september 2015

Shortbread fingers

Shortbread är den perfekta kakan till en kopp te! Denna engelska klassiker är smulig, mör och löjligt läcker i sin smörighet.


 
De skotska klassiska små kakornatros ha bakats sedan 1100-talet. Några århundraden senare serverades de främst på jul, nyår, vid bröllop och begravningar.
Mest kända är Walkers' som vi köpte i somras i London. Nästa steg är att testa själva.
 
Ingredienser
200 gr osaltat mjukt smör
1 dl strösocker
1/2 dl råsocker strö
3 1/2 dl vetemjöl
2 dl maisenamjöl
1/2 tsk salt

Tillagning

Låt smöret ligga framme och bli mjukt. Sätt ugnen på 150 grader Celsius.
Vispa smör och socker fluffigt och pösigt med elvisp eller kör i matberedare.
Mät upp vetemjöl, maizena och salt i ett litermått. Sikta ner i smörblandningen genom en sil. Blanda alla ingredienserna till en fast kaksmet.
Lägg upp smeten på en bakpappersklädd plåt. Platta ut den med lätt mjölade händer och forma längder eller kavla ut den slätt i en kvadratisk form, cirka 0,5-1 centimeter tjockt. Eller om du tidigare köpt in formar till ett Star Wars kalas och slarvade bort formarna tills kalaset var över- nu har du chansen att nyttja formarna!
Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter, tills de fått lite färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar