söndag 22 november 2015

La Poja 2009 möter La Grola 2011

La Grola har vi trevliga minnen till. En regnig dag under vår bröllopsresa i norra Italien för tio år sedan gjorde att vi i staden Verona helt plötsligt tog skydd på en uteservering utrustad med tak.
I glasen framför oss hade vi La Grola. Vet inte om det var vinet eller själva situationen som gjorde att vi sedan dess har ett väldigt gott öga till La Grola - förmodligen både och.
För La Grola är ett pålitligt, gott stabilt vin oavsett årgång.
Allegrini heter producenten bakom La Grola och går man upp i prisnivå hittar man deras La Poja. Det är dessa båda viner som fick utgöra helgens vinprovning.
La Grola 2011, Venetien, Italien, nr 42334, 159 kr
Smakrikt och charmigt. Inbjudande och välkomnande med inslag av körsbär, plommon, choklad och vanilj. Ett mycket gott vin för den ändå blygsamma prislappen. Ett av våra husvin för tillfället!
La Poja 2009, Venetien, Italien, nr 78999, 479 kr
Mer av kraft och koncentration än hos La Grola. Tydlig stramhet som gör att vinet skulle må bra av att få ligga till sig i några år. Inslag av körsbär, örter, kaffe , vanilj och choklad. Det som imponerar mest är den långa, långa chokladtonade eftersmaken. Gott nu men säkert ännu godare om fem år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar