lördag 5 december 2015

Pepparkaksbak och rollspel

 Under hösten har Arvid deltagit i rollspel på fritids. Det var en riktigt lyckad aktivitet skulle det visa sig. Varannan fredag har de rollspel och hela den kvällen, till och från tennisen, vid middagen och halva veckan därefter har han pratat om detta.
Så frågade han om vi inte kunde ha det familjen, hemma?
 Varken Anders eller jag har deltagit i någon form av rollspel som utspelar sig i någon blandning av Sagan om ringen/medeltida miljö. Inte Sigrid heller. Men någon gång ska ju vara den första.
Arvid gav oss olika karaktärer med olika styrkor och svagheter. Han ritade en karta om hur landet vi skulle ta oss igenom såg ut etc.
Han har planerat väldigt ordentligt och har faktiskt tänkt ut väldigt bra sidohändelser oavsett vad vi väljer för väg att gå.
Med hjälp av tärningar visar det sig om vi klarar oss eller misslyckas...
Detta påbörjades under förra helgen...
 Däremellan passade vi på att baka pepparkakor.
 Många kakor blir det.
Receptet är det gamla vanliga urgoda som jag är uppväxt med med ett recept som finns i denna blogg: följ denna länk.
 Degen är dessutom så förbålt god att det är helt osannolikt - jag gör dubbel sats (något år tom trippel) för att vi ska kunna njuta av degen utan att behöva oroa oss för att mängden  färdiga pepparkakor blir för blygsam. 
 Så var det fredag kväll och vi hade ätit huvudrätten, Ceasarsallad som Anders hade gjort medan vi övriga hade tagit oss till och från tennishallen i den rejäla blåst och piskande regn som mötte oss utomhus.
 Lagom till efterrätten var det dags igen. Det var så roligt, på tennisen träffade jag en klasskompis till Arvid som hade hört talas om att Arvid hade dragit igång rollspel med familjen även hemma. Han undrade om inte han kunde få vara med. En förälder till en annan klasskompis hade också hört om detta rollspelande hemmavid och tyckte att det lät roligt. Jag kan förstå det. Dels är det roligt att få inblick i vad det går ut på men sedan är det ett sant nöje att se hur faktiskt lycklig Arvid blir över att få styra upp detta. Jag kan tro att han har berättat om det med sådan inlevelse i skolan så att var och varannan skulle vilja göra likadant.
Och skulle kunna göra det också om det vill.
Nästa helg kommer det att vara Sigrids tur att få hitta på vad vi andra ska göra. Efter middagen.
Jättespännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar