söndag 10 januari 2016

Julens räddningsplankor!

 Gott humör och kakelugn har varit två förutsättningar för vårat jullov.
Under hela december gick vi runt och frös på nedervåningen, men det fanns inte riktigt tid att på allvar ta reda på vad som verkligen var fel
Vi kontaktade hantverkare (som inte ringde upp). Slutligen fick vi kontakt med en kompetent och trevlig som kunde förklara att åskan hade slagit ner i transformatorn (eller vad det nu var) som såg till att varmvatten forsade runt i våra golv.
Därefter åkte han hem kvällen för julafton och vi trodde att allt var frid och fröjd.
Arvid och Sigrid fick visserligen julbada samma kväll i iskallt vatten - men det var nog bara för att all värme gick till golven. Harkel.
Julaftonsmorgon och även Anders och jag fick duscha i isvatten.
Nu var problemet var ett faktum.
Hela julafton fick vi koka vatten på spisen för disken eftersom även diskmaskinen hade gett upp ( som inte hade någon koppling till övriga problem dock).
Morgonen därpå lyckades Anders googla sig fram till att få igång varmvattnet i kranarna.
Jag ville inte riskera ytterligare vattenchock, varför vi tog oss iväg till tennishallen för spel och DUSCH!!! Nå, då fick vi ju öva tennis så det var ju faktiskt bra mitt i all julmat!
Värmen i golven har återkommit så sakteliga, efter att Anders hade googlat sig till en något mer som behövde justeras innan allt fungerade som det borde.
Utan kakelugnen är det tveksamt om vi hade klarat julen hemmavid!
Ett annat problem har således varit diskmaskinen. Den gamla läckte. Vi köpte den via nätet och köpte även installation och bortforsling av den gamla. Den nya kunde inte sättas in eftersom panelen nere på golvet inte gick att ta bort. Anders sågade bort den framför diskmaskinen. Men till inge nytta. Hantverkarna arbetade på ackord och kunde inte vänta. Detta var två dagar före julafton. Vi fick ringa företaget. Och betala en ny framkörningsavgift. Tisdagen 29 december hade de tid. Nu kunde de dra ut diskmaskinen, men såg att under plastskyddet under den gamla diskmaskinen fanns fukt. Det skruvade fast den gamla maskinen igen och for iväg....
Nu har vi en nu oinstallerad diskmaskin i hallen. Och den gamla i köket. Innan den nya kan installeras måste en försäkringsman komma och bryta upp golvet där den gamla stått och undersöka om vi måste bygga om golvet först eller om det går att installera den nya. Det låter rimligt förstås, men jag bävar för hur mycket försäkringsmännen bryter upp och om de har någon tanke med hur vi ska kunna använda golvet därefter...
Och hur lång tid det tar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar