lördag 27 februari 2016

Middag hos familjen G.!

 Lördagskväll och vi var bjudna till min äldsta (i antal år vi har känt varandra, vi började samma klass i ettan...) väninna; C.S. med familj. Det bor i villa ett stenkast ifrån Stockholms innerstad - vilken vy de har från sin uteplats. Av någon outgrundlig anledning tog vi inga bilder varken på detta eller på själva middagen.
Vi tycks tyvärr ha kommit av oss vad fotografering beträffar - uppstramning utlovas! 
 Vi brukar virra runt bland de kroka gatorna i närområdet varför själva promenaden brukar ta ca 30 minuter. Degen till ära hade jag dock skrivit ut gångvägen från pendeltåget och till deras hem. Promenaden tog oss nu 15 minuter. Arvid tyckte att vi skulle står utanför dörren i 15 minuter - det är ju PINSAMT att vi alltid ska vara ute alldeles för tidigt. Vi knackade på ändå, men lovade honom bot och bättring. 
 Jag tror inte att det är en överdrift att påstå att det var fyra väldigt pratglada vuxna - många ämnen berördes och som utlovades en fortsättning på senare på kvällen, men det hanns aldrig med, då nya ämnen tog vid. Ett tu tre hade vi varit där i 5 timmar och det började bli hög tid att ta sig hemåt.
 Vad som också var väldigt trevlig var att Arvid och Sigrid var sådana självklara deltagare i middagen (deras barn är så mycket äldre att de gick ut lagom som vi kom...). Både C.G. och hennes make (även han) C.G. vände sig ofta till Arvid och Sigrid och frågade dem saker. Arvid sade på vägen hem att han faktiskt hade haft en riktigt trevlig kväll och att det var kul att de vuxna hade bjudit in dem i samtalen. 
 Men det var som sagt många ämnen som bara utlovades utveckling av men tid saknades. Bara vår diskmaskin och köksgolv och...blir iordning så.
Men det tycks ta sin modiga tid!
Stort tack för en suveränt trevlig kväll!
(C.G. håller en Moët & Chandon Rosé i glaset på bilden - riktigt riktigt gott. Och det kommer från en som inte normalt är så förtjust i Moët - jag tycker att smaken på ordinarie varianten är alldeles för intetsägande - det är litet som att suga på en sten. Rosé varianten var en helt annan sak - väldigt god!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar