lördag 28 maj 2016

Arvid sover över på skolan

En torsdag i maj skulle Arvid och alla andra tredjeklassare sova över i skolan. Med sina lärare och fritidspersonal. 
 Han är med i ett grabbgäng på 7-8 killar. Som gillar schack och rollspel. De är så himla gulliga att se - medan många killar sparkar boll på skolgården på morgonen då vi lämnar dem travar dessa unga herrar runt skolan och filosoferar med varandra. Alla är de ganska lugna och som sagt filosoferande. 
Det faktum att de är så många gör ju att de tar ganska stort utrymme, tolkar jag det som.
Det känns ganska ovanligt och vi tycker att Arvid har haft en enastående tur som har hamnat i en sådan klass.
 Anders och jag var litet oroliga för denna övernattning - Arvid har exempelvis ALDRIG sovit över hos någon släkting utan att vi har varit med.
Hur skulle detta gå?
Arvid själv tog det med ro.
Han skulle sova tillsammans med sina absolut bästa kompisar som han känner väl och känner sig extremt trygg med. Han hade med sig mobil och så utifall att...
Visst var han trött då han kom hem eftermiddagen dagen därpå. Men väldigt väldigt glad.
De hade haft sååååååååååååå roligt med kuddkrig och allt och så roligt som de bara kunde ha.
Otroligt bra ordnat av skolan också -  övernattningen började efter kvällsmaten på torsdagskväll men inkluderade frukost i skolan morgonen därefter. Egentligen är det kanske vi vuxna som klurar ut än det ena än det andra spännande skolresemålet då vi inbillar vi oss att en längre resa blir mer spännande. Men vad som är mest spännande då man är 9-10 år är snarare just övernattningsgrejen - och det kan man ju faktiskt göra i skolhuset - om det är ok med lärarna. Arvid har helt underbar lärarinna och fritidspersonalen är också något alldeles extra.
Och så dessa fantastiska kompisar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar