måndag 9 maj 2016

Schackturnering på Djurgården. Tack vare föräldrarna till en av Arvids kompisar blev vi varse om att det skulle ske en schackturnering på Hasselbacken på Kristi Himmelsfärdsdagen.
Bilen var på lagning och det går bussar istället för pendeltåg...
Men efter dryga 2 timmar är vi så framme.

De flesta lokaler på Hasselbacken var fyllda med schackbräden och spelpjäser. 

 Både Arvid och Sigrid ställde upp. Och Arvids klasskompis J.
 Även om vi steg upp tidigt var vi alla vid gott mod!  
 Upplägget var mycket bra. Man anmälde sig senast 9.30, sedan började det vid 10.00 med max 20 min per match. Nästa match tog vid så snart man sett hur föregående match hade gått så att man mötte lämplig nivå på motståndet. Antal matcher var 5 till antalet.
 Jag hade klantat mig med Arvid och glömt anmäla honom bland deltagarna med klocka - hans motstånd var därför kanske lägre än vad han väntat. Men detta var kanske ändå bra - han blev litet för trygg och såg inte skolmatten som lurade i buskarna i näst sista matchen. Vilket var bra - underskatta aldrig din motståndare.
 Sigrid kom alldeles rätt, 1 vinst, 1 förlust och 3 remi. Förlusten var nästan det roligaste intermezzot på hela dagen. Vi vuxna satt ute och väntade på altanen. Sigrid sprang ut med ett leende över hela ansiktet - "jag förlorade precis!" (med betoning på i:et) Vi vuxna tittade förvånat ömsom på henne, ömsom på varandra. Hade vi hört rätt? Om så, varför var hon så glad?? J. förstod precis - "om man vet att det har varit en tuff match och man har legat jämnt hela tiden så har man ju spelat bra." 

Sigrid ville egentligen inte fara på schacket på morgonen - jag tror att hon var den lyckligaste av dem alla över att ha deltagit - helt plötsligt lossnade det. Schack blev riktigt roligt!
 Vad tror man att barnen gör i väntan på att resultaten ska räknas samman?
 I väntan på att presenterna ska delas ut...Den var slut. 
 Vädret var suveränt varför vi beslutade oss för att äta på uteserveringen innan vi tog oss hem igen.
 Maten var väldigt god, men man fick inte vara akut hungrig. Det tog tid...  
 Vad är detta?
 Nedräkning till Eurovision Song Contest.
 På hemvägen passerade vi ett skogsparti där en lärare hade lärt Sigrid och några kompisar att göra ett vindskydd. 
 Sigrid var en av de utvalda som fick bistå läraren då han skulle visa övriga klassen hur man skulle gå tillväga. Något hon var väldigt glad över.
 Någon halvtimmes paus sedan var det dags igen.
Arvid har tack vare sin fritidslärare verkligen lärt sig den grundläggande tekniken i schack ordentligt.
Även om även Sigrid går på schackklubb så har hon inte lärt sig detta. Då är det bra med storebror.  
Det roligaste med denna dag var nog, förutom trevligt umgänge och en skön dag, att Sigrid tycks ha fått upp samma intresse för spelet som Arvid.
Eftersom han är så biten (just nu) blir hon så illa tvungen att haka på då vi tar oss dit ur hämtnings och lämningsaspekter och då är det ju väldigt bra om hon tycker att det är roligt. Hon skulle ju kunna sitta av tiden där i lokalerna men tja...det är ju roligare om hon passar på hon också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar