lördag 14 maj 2016

Sckhackturnering hemmavid och vårdukning.


Schack har verkligen fått en nytändning hela familjen. Arvid arrangerade en turnering med äschackfyrans regler på altanen. Vi anmälde oss glatt alla övriga tre.
 Arvid är ju solklart den regerande mästaren hemma, men Sigrid kommer med stormsteg. Det roligaste av allt denna gång var kanske att Anders hade blivit riktigt bra. Han brukar vanligen inte bry sig, vilket resulterar i ganska snabba förluster. Men denna gång var han riktigt svår. Att vinna över. Ett sant motstånd.
 Större delen av dagen tillbringade vi med att måla saker till Sigrids kalas och Arvid fest som är planerade att ske i början av juni. Saker ska ju gärna hinna göras iordning i tid. Jag tror att vi alla faktiskt älskar att fixa fester. Förberedelser är ett sant nöje om man är ute i tid. (Städning är väl aldrig helkul, men det måste ju som göras oavsett...) Mer om dessa förberedelser vid senare inlägg...
 Till slut hade klockan blivit halv sju och då börjar det bli kallare utomhus, varför vi åt middagen inomhus istället.
Vitt och turkost känns måhända mer somrigt än vårlikt - men dagens väder fick oss att tänka mer sommar än vår. Caesarsallad var enda rätten på menyn (Bortse från vitkålen, en sidorätt som Anders inte kan vara utan och som ju är nyttig).

1 kommentar:

  1. Så sommarljuvligt det ser ut!
    Ha en skön helg!

    SvaraRadera