fredag 11 augusti 2017

Gripsholms slott

Ny sommar med nya spännande ombyggnationer  längs med pendeltåget. Detta innebär att en 30 minuters resa in till stan istället tar 2 h, på grund av väntan mellan, bussar, pendeltåg (delsträckor) och tunnelbana. Samt att tunnelbanan tar längre tid då den stannar oftare... 
 Nåja, vi tar båten från vår lilla hamn och beger oss ut bland slotten i Mälaren.
Efter detta år kommer vi nog faktiskt att ta en paus i detta. Båtarna har varit överbefolkade, man har stått på varandra. I resan till Gripsholm ingår en buffé ombord och detta år fick inte alla plats helt enkelt. Jag kan förstå om man vill maximera vinsten men om man tar in alltför många gäster blir det ingen bra reklam för rederiet. Tyvärr - för tanken är jättebra och tidigare år har vi varit hur nöjda som helst.
 Vi upplevde samma känsla då vi for till Birka för någon vecka sedan, att man hade löst alldeles för många biljetter. Vårt tredje tänkta mål, Drottningholm, struntar vi därför i. Detta år.
 Nå, väl på Gripsholm hade vi redan planerat hur vi skulle gå. Vi brukar ta de första rummen så väldigt noggrant att vi inte hinner med de översta rummen innan slottet stänger.  
 Vi gick därför högst upp detta år och tog oss nedåt. Bland det första vi såg var teatersalongen.
 ...och gästrum med lågt i tak.
 ...och alla tavlor. Många finns med i mången historiebok...
 ...även om Arvid inte ser så road ut här tyckte han att tavelsamlingen var behållningen denna gång.
...och det var ju några stycken... 
 Sten, sax, påse? 
 Nå det var en mysig och sevärd dag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar