fredag 13 oktober 2017

Matlagning på Al dente - Arvids version

Vi lagade mat på en mysig italiensk bar. Meningen var att vi skulle lära oss att laga italensk mat och för att fira mammas kompis C som fyllde 50. Hon fyllde under sommaren men vi firade henne nu. Hennes make C och mammas och hennes vän J och hans särbo S var också med och firade. Bilden ovan är ett kök men det  var inte där vi lagade maten. Vi lagade maten i ett lite mindre kök.
Den gröna dörren såg ut som en utgång tyckte jag men det var faktist toaletten.
Vi skulle äta maten vid ett långt bord med färggranna tallrikar och koppar. Pappa tog med sig mycket vin som skulle gå åt under kvällen.
Det satt små lappar överallt för att man skulle veta vart allt fanns.
Det fanns små burkar med örter på ett av borden det luktade gott.
(Närbilder av matbordet)


Vi började med att dela in oss i grupper jag och pappa blev i en grupp. Vi valde att laga Bruschetta med karamelliserad lök och svamprissotto. Jag kokade upp lök med röd vin och socker. Sedan blev den lite mer rosa som på bilden ovan.
Vi värmde bröd i ugnen och satt ost på bröden. Dem ser goda ut inte sant?
Vi började på vår andra rätt svamprisotto. Efter ett tag när vi blandat ingredienserna så såg det ut så här.
Sigrid och mamma gjorde korv med hjälp av en kött maskin. Den såg väldigt god ut dem lade även på citroner för att få korven mer syrlig.
Maten blev väldigt god vi åt svamprissoto, Bruschetta med karameliserad glas, korv och köttbullar, äppel glas och paprika med innehåll. Älla var mätta och belåtna när vi gick hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar