lördag 14 oktober 2017

Skoldisco för elvaåringen och skräckkalas för nioåringen

Arvid och hans kompisar skulle gå på disco. Igår den 13 oktober. Dagen till ära skulle man spöka ut sig till något läskigt. Arvid var länge först inne på att han skulle spöka ut sig till Darth Vader - han har ju en sådan dräkt.
Jag vet inte hur många gånger Anders och jag försökte förklara att Jo - det har han ju, men den hade han då han var 5 (nu är han 11) den är för liten!
I fjol till Halloween var han en läskig påskhare. Den fick den bli. 
Som hans kompis T. sade - den är söt på ett väldigt läskigt sätt!
 C. var själv zoombie. De åt middag hemma hos oss efter tennisen men före FÖRFESTEN som var utomhus där ytterligare killar sällade sig. 
 Sigrid var bortbjuden på kvällsaktivitet hos en killkompis. Den var hon och en annan tjej bjudna, för övrigt killar. Mamman berättade då Anders hämtade Sigrid efter partyt, att hon hade varit litet orolig för att de två flickorna skulle komma som prinsessor. Det hade varit litet opraktiskt eftersom de skulle leta skatt utomhus och fö var festen på tema skräck!
Både Sigrid och hennes kompis A. har nog kommit över värsta prinsessperioden, kanske dels på grund av ålder och förändrade intressen, men kanske också pga av att de har bröder. Många av Sigrids kompisar tar gärna fortfarande fram prinsessklänningarna då de kommer hit. Och då självfallet Sigrid också. Men det har nog inte riktigt samma tjusning längre för henne.
Det vart bara jag och Anders kvar på middagen då alla barn hade försvunnit (Sigrid och jag gick direkt efter tennisen, vi räknade kallt med att hon skulle få mat där).
En ny fas har påbörjats i våra liv...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar