söndag 12 november 2017

Promenad i Prag och lunch på Folkets Hus (jugend när den är som bäst)

Det var ingen episkt stor skillnad (jag använder här episk, då mina datorspelande barn föredrar detta ord framför exempelvis "jätte" som de anser låter alltför både barnsligt och intetsägande) mellan vädret i Prag och i Stockholm i början av november men några grader varmare var det +  att vi hade sol och fint väder under hela vår vistelse vilket naturligtvis påverkade helheten.
 Det var med andra ord väldigt skönt att flanera från hotellet ner mot stadskärnan. 
 I november fyllde måhända inte stadens arkader riktigt samma räddande skydd från solen som det gjorde när vi var i staden i juli månad för några år sedan. Men vackra är de.
 Några brosnhästar i en trädgård - såg verkliga ut.
 Vi fortsätter.. 
 Denna dag tog vi oss inte över Karlsbron utan en av de mer anonyma som har fördelen att det går snabbare och är mindre fylld av folk.
 Bild över floden Moldau.
 Vi på en anonym bro, med Pragborgen i bakgrunden. Eftersom vi gick igenom borgen så noggrant under vår förra Pragresa - passerade vi den bara denna gång.
 På torget i gamla stan. 
 Det astronomiska uret - jepp vi stod och såg på det vid en heltimma.
 Väl framme. Vi beställde en trerätters tjeckisk meny. Som började med soppa. Landets mattraditioner stämmer väl överens med de övriga länder som ingick i det tidigare Österrikisk-Ungerska riket: Österrike, södra Tyskland och Ungern.
 Vi åt ganska sent efter en rejäl shoppingrunda till främst barnen (vi försåg oss själva också, efter lunch). Vilket var bra då det inte var några problem att få plats. 
 Jag älskar Prags folkets hus - jugend i varenda vrå. 
 Arvid valde: Vepřo-knedlo-zelo, bakat fläsk med knödel
 Vi andra valde gulasch med hemgjord potatispasta.
 Gott var det!
 Och mysigt
 Efterrätten bestos av frukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar