tisdag 21 augusti 2018

Smördegsinbakad spenat med basilika och pinjenötter

En familjefavorit från denna sommar!

Smördegsinbakad spenat med basilika och pinjenötter

3 färska smördegsplattor 30 x 20 cm 
1 ägg 
0.5 dl naturell yoghurt 
2 msk olivolja, till pensling 
Fyllning: 
60 g pinjenötter 
1 kruka basilika 
200 g färsk spenat 
1 msk olivolja 
1 vitlöksklyfta, finhackad 
3 dl finriven parmesan salt 
Rosta pinjenötterna till fin färg i torr panna. Finhacka basilikan (både blad och stjälk). Fräs spenaten i olja med vitlök, tills spenaten har sjunkit ihop. Låt svalna. Blanda spenaten med pinjenötter, basilika och parmesan. Smaka av med salt.
Vispa lätt ihop ägg, yoghurt och olja. Lägg ut ett smördegsplattorna på rad och pensla hela arket med äggvispet. Lägg ut en strimma av fyllningen längs med långsidans kant. Rulla ihop till en rulle och rulla sedan ihop rullen till en ring eller snäcka.  Pensla snäckorna med olja precis innan grillning och grilla över låg direkt värme på båda sidor till fin färg så att all deg blir tillagad. Ca 30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar