söndag 18 november 2018

Middag hos familjen M-B

Så var det ytterligare en av dessa trevliga kollegor, P., som kommit att bli en vän. Nu var vi bjudna hem till henne, M, H och T på middag.
Under dagen hade vi tömt min pappas lägenhet i Östhammar. Man skulle kunna tänka sig att vi var helt färdiga med tanke på att vi hade stigit upp klockan fyra (resan till Östhammar från vårt hem tog 3,5 h med kommunala färdmedel - vi kör ju ogärna bil) och lyft möbler mest hela dagen (det var syrran som genomförde själva körningen av flyttbilen med bravur - Tack Eva!) och allt vad detta kan innebära både fysiskt och mentalt.
Det var tvärtom - det var såååå skönt och såååå trevligt att vara bortbjuden och bara bli omhändertagen!
Arvid och Sigrid hade varit hemma själva hela dagen. Det var det längst de hade varit själva någonsin. Vi lämnade hemmet kl 05.00 och kom tillbaka 16.10. De var, med all rätt, ganska stolta själva. Nu var de dessutom utvilade och på gott humör. De gillar barnen H. och T. Svårt att inte göra. De ÄR väldigt gulliga. Men det är ju de flesta barn. 
 Men visst trivs man mer och mindre bra med folk. Det gör ju vi vuxna också. Nu tycks det dock som om våra barn funkar väldigt bra ihop med de flesta av våra vänners barn. Och då mer än ok. Det var som Arvid sade på hemvägen. "De (De vuxna) undrade om kvällen hade varit ok för oss. Du måste hälsa P. att det var mer än ok - jag hade jättekul." 
 Vi bjöds på Pasta Carbonara och Salsiccia.
 Anders tar igen sig. Det är han värd - han var nog den som bar mest av oss under dagen. 
Vi blev verkligen väl omhändertagna. 
 Tidigare har den kanske mest varit Arvid, Sigrid och deras äldste son H som har umgåtts. Men nu har yngstingen T. blivit fyra. Och både kan och vill umgås med de övriga. Och det funkar riktigt bra!
 Sigrid och H. övade litet dansnummer mellan varven.
 Här kommer servicepersonalen med barnens mat!
Vilken trevlig idé.
Och stort tack för en kalaskväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar