söndag 13 januari 2019

Racletter hos vännerna fam B. några hundra meter bort

Att påstå att helgen har varit väldigt intensiv om än extremt trevlig är ingen underdrift.
 Igår kväll var vi bjudna på raclette hos familjen B.
Vi hade aldrig ätit det hela förut men vet nu ungefär hus man gör. Basen är en bords-raclette med små stekpannor på som man värmer saker i.
Racletteosten är en fet ost som man låter smälta på, under, eller blandad med, övriga ingredienser. De hade tärnat övriga ingredienser i små skålar. Dessa skulle också läggas i de små stekpannorna.
Ingredienser som vi kunde välja var sous-vide förkokt fläskfilé, bacon, aprikoser, champinjoner, salladslök, majs, paprikor, zucchini, tomater. Jag har säkert glömt en hel del men i runda slängar.
Vi lärde känna varandra genom våra söner. Förutom att de gick i samma klass var de även inbitna schackspelare under en period. Nu går de i parallellklasser men umgås fortfarande flitigt (Tillsammans med en tredje kille tillbringar de en stor del av fritiden tillsammans). 
Och under tiden har vi föräldrar funnit varandra.
Båda föräldrarna E och J har sina rötter i Tyskland. Vi fick lära oss att racletter är en typisk nyårsmeny i Tyskland. Vilket inte minst Lidl här i vår förort har noterat. Utbudet av Reclettost slår i taket strax före nyår.

Vi blev inspirerad att både köpa Raclette platta, men även en sous-vide maskin (en sådan hade vi ju redan kommit i kontakt med hos våra vänner i Uppsala).
Men var ska man ha allt?
I början av middagen serverades en väldigt god Riesling från Alsace. Sedan bjöds det på vin från både Beaujolais och Bouscassé, men vi tycks ha glömt ta bilder på dessa. 
Den yngre generationen tog sedan sin tillflykt till ett dataspelsförsett rum på övervåningen!
Stort tack för en väldigt trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar