måndag 15 april 2019

Veckans vintips: Viña Tondonia Reserva Blanco 2003

Viña Tondonia Reserva Blanco 2003, Rioja, Spanien, nr 72665, 299 kr
Fredagen den 4 april släpptes några hundra flaskor av årgång 2005 av ovanstående vin. 144 stycken fanns att beställa. Jag hade undervisning till 10.00 vilket också var den tidpunkt då flaskorna skulle släppas. Klockan 10.07 hade den sista studenten lämnat klassrummet. Fort fram med mobilen - nu skulle beställas! Men nej, 0 flaskor i lagersaldot! Funderade på att slinka iväg till PK-huset där 96 flaskor hade släppts - men vid 11-snåret var även dessa slut. Minns den tid för sju-åtta år sedan då detta vin fanns - och fanns kvar - i beställningssortimenet och då man kunde beställa det när man kände för det. Sedan dess har det blivit mer av ett kultvin.
Nåväl, veckan innan drack vi 2003:an med goda vänner. Det är så gott! I doft och smak hittade vi inslag av vanilj, smör, mogna äpplen, citrus, något tropiskt och torkad frukt. Ett personligt, annorlunda och mycket gott vin. Som tur är har vi en flaska av denna årgång kvar. Vi har även en gran reserva i vårt vinskåp!

2 kommentarer:

  1. Fint minnesreportage nedan.
    Denna artikel visar verkligen det stora intresset för vin i Sverige. Konstigt att man inte kan förbeställa, tycker jag som inte är van vid Systembolaget.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lena!
      Men vilken hype det har blivit på Vina Tondonia. Det vita!!! Det röda är inga problem att få tag i. Och det är också riktigt bra!

      //Lena

      Radera