onsdag 21 augusti 2019

Tradition? att tälta med kompisarna helgen före skolstart??

 För jag tror tredje eller om det är fjärde året i rad smäller vi upp ett tält på tomten under sista helgen före skolstart. I början av juni stod det uppe vid Sigrids kalas med kompisar, men annars har det varit nedpackat. Detta år.
Tills nu. Vore det kanske kul att avrunda sommarlovet med litet tältning med kompisar?
Sigrid var först ut - hennes bästa kompis har varit bortrest sedan början av sommarlovet och var nu äntligen åter. 
 Tacos var beställt.
Den här kompisen har väldigt lätt för att prata med vuxna. Ibland kan vi känna att vi låter barnen och deras kompisar få äta själva, att många blir väldigt tysta då vi är med. Inte C. Anders och jag hade en riktigt givande middag tillsammans med dessa två damer. Arvid var med sina kompisar "på annan ort". 
 Efter fyra timmars sömn var de så uppe igen. Vi trodde faktiskt att de skulle vika ner sig och komma in då de tyckte att det var VÄLDIGT mörkt ute. Men de höll ut. Och tycks ha haft det pangbra! Med tanke på att de har pratat i telefon med varandra nästan sedan C. lämnade vårt hem vid lunchtid dagen därpå, kan man väl utgå ifrån att de inte hann prata klart ändå!
 Dagen därpå var det Arvids tur. Samma meny var önskad.
 De hade litet mer otur med vädret!
 Men det tycktes inte ha stört kvällen nämnvärt!
Jag är inne på att vi ska skaffa lusthus - de har ett behov av att få vara ifred från föräldrar och vuxna och varför inte i en enklare boning på tomten? Istället för att alltid ses på pizzerian?
Vi få se.

2 kommentarer:

  1. Mysigt med camping i trädgården!
    Trevlig slottstur också, tack!

    SvaraRadera
  2. Tack Lena! Visst är det mysigt. Och ganska trevligt för föräldrarna också; att få hänga med på litet avstånd.
    //Lena

    SvaraRadera