Lax med potatis och currydoftande grönsaker
1 kg laxfiléer
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 citron
Lägg laxfiléerna på en plåt. Salta, peppra och pressa citronsaft över filéerna. Låt laxen tillbringa sju-åtta minuter i ugnen med en temperatur på 250 grader Celsius.
2 liter vatten
4 grönsaksbuljongtärningar
2 msk curry
1 kg broccoli
500 g fänkål
500 g champinjoner
Skölj grönsakerna och skär dessa i mindre bitar. Koka upp vatten, buljongtärningar och curry. Koka fänkålen i denna buljong i sju-åtta minuter, broccoli och champinjoner i tre-fyra minuter.
Servera med kokt potatis och yoghurt smaksatt med majonnäs, limeskal, cayennepeppar, vitlök och salt. Enkelt och gott!
Nu blev jag supersugen på CURRY!
SvaraRaderaDet ser riktigt härligt ut!
SvaraRaderaFröken Dill och Jennifer!
SvaraRaderaDet var riktigt gott i all sin enkelhet.
Hälsar
Anders