Vissa saker visar vi efter studenten, men andra mår bra av att få ligga till sig under några dagar,
Såsom sillarna. Jag tror faktiskt att jag verkligen har lyckats denna gång -sååååå goda redan nu.
Senapssill
1 paket 5 minuterssill
1/2 dl grovkorning skånsk senap
2 msk dijonsenap
1 dl majonnäs
1 dl créme fraiche
1/2 dl hackad dill
Salt & peppar
Blanda samman alla andra ingredienser och klipp sedan ned sillen.
Italiensk sill
1 fpk 5-minuterssill 450 g,
8 marinerade soltorkade tomater (hackade),
1 kruka färsk basilika finskuret,
1 vitlök skalad och finfördelad,
1/2 dl riven parmesanost,
2 dl crème fraiche,
1 äggula,
0,5 dl rapsolja,
svartpeppar.
Blanda samman. Vispa upp äggulan och låt oljan sakta rinna ner så att det bildas en tjockflytande vätska.
Skärgårdssill
1 fpk 5-minuterssill 450 g,
1 liten rödlök
2 dl creme fraiche
50 g skalade och hackade räkor
50 g röd stenbitsrom
2 msk hackad dill
Låt sillen rinna av. Skala och grovhacka löken. Rör ihop gräddfil, lök, rom, räkhack och dill. Vänd ner sillen.
Inlagd sill
1 fpk 5-minuterssill 450 g
1 rödlök
10 kryddpepparkorn
4 lagerblad
Låt sillen rinna av och spara lagen. Skala och skär lök i skivor. Skala Krossa pepparkornen grovt. Varva sillen med sin lag i en glasburk med lök, peppar och lagerblad. Låt stå i kyl minst ett dygn.
Citron och gräslökssill
1 burk 5-minuterssill (420 gr)
2 dl gräddfil
1 dl gräslök, finklippt
1 msk majonnäs
Skal av 2 citroner
1 tsk senap
1 tsk honung
svartpeppar efter smak
Skär sillen i centimetertjocka bitar. Blanda gräddfil, gräslök, majonnäs, senap, honung och sill. Cesta skalen av två citroner och rör ner. Låt dra före servering, gärna någon dag.
Grunden till nästföljande två recept hittade vi på samma blogg, men här annekterade vi recepten och satte litet personlig knorr på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar