Jag och E. skulle testa något, för oss, nytt ställe.
Bastardo på Surbrunnsgatan lät bra, öppnade för 12 veckor sedan.
Ligger i samma lokaler som Clas på hörnet låg tidigare, i en 1700-talsbyggnad.Bara det kan ju få mig att njuta!
Jag var på Clas på Hörnet några gånger då jag bodde i Vasastan för massor av år sedan. Inredningen har ändrats. Minns inte exakt hur det såg ut då, men minns det som om man förflyttats bakåt i tiden. Detta var fräscht.
Jag kom först och hann inspektera toaletten.
Fräscht.
Är svag för restauranger med små frottéhanddukar.
En liten lyxig gest till gästerna.
E. hade bokat platser i baren, allt annat var fullt.
Men det var bra, för vilken service vi fick!
Beställde halvglas på löpande band.
Vi bad servitören om råd.
Dessvärre har jag ingen bättre bild på kvällens godaste vin - men det är nummer 2 från höger på bilden. Ett rött ganska ljust vin med riktigt mycket frukt. Så här efteråt kan jag inte minnas om det var det som kom från vulkanjord i norra Italien, nej inte södra inte Etna eller Vesuvius utan från Norra Italien.
Jag tror det vara så.
Jag valde två förrätter att äta zucchini till förrätt och tartaren till huvudrätt - svårt att säga vilken som var godast - detta kök var fantastiskt (nej vi har inga samarbeten!).Till zucchinin testade jag två vita viner.

Alltid trevligt att träffa E., kan sakna våra luncher då vi var kollegor.
Hur udda låter inte det? Men det var riktigt gott! Mandelkakan var dränkt i någon form av sockerlag.
Så var vår slot av bordbokningen till ända, men vi var inte riktigt klara.
Vi traskade vidare till grus grus på Odenplan.
Testade vinprovning på chenin blanc.
Kanske att det blivit för mycket vin för mig, detta var ganska sura viner, jag lämnade en hel del, vilket jag inte brukar göra.
Och det var orättvist mot grus grus efter Bastardo - har är servitörerna proffsiga, absolut.
Men på bastardo hade de dessutom den där familjära gemytligheten som gör att man minns ett ställe.
Mat och vin är viktigt, men underskatta inte personalen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar