lördag 29 maj 2010

Arvids Barnkalas - 4 årsdagen firades med en maskerad!!

Arvids första barnkalas, med totalt 12 barn i åldern 3-4 år (och lika många föräldrar) - en stor dag både för Arvid och hans föräldrar! Som vi har fejat och bakat! Att det skulle bli någon form av maskerad stod klart redan i början av året - Arvid ville helst av allt ha en sjörövarfest. Då vi påpekade att många av de flickor han känner nog föredrog att klä ut sig till prinsessor om de skulle vilja komma, enades vi till sist om maskerad! Vi hade bakat en hel del: Kanelbullar, vaniljbullar, goda bullar, mintkladdbullar, stubbe (en avlång marsinpantårta), cupcakes, mandelkubb, lingonkaka och Schwarzwaldtårta. Alla dessa recept kommer att beskrivas i senare inlägg. Servettbrytningen heter "kungakronan" och har beskrivits i tidigare inlägg..Det såg ut som om barnen befann sig vid honnörsbordet på Nobelfesten med varsin betjänt bakom sin stol. Denna armada till servicestab, kände dessutom till gästens alla favoriter och tveksamheter inom området smaker.
Arvid var en väldigt glad och nöjd kille, både före, under och efter kalaset. Vi också. Vi kunde faktiskt inte vara mer nöjda - allt flöt på så väldigt bra tyckte vi. Vi hade tänkt ut ett litet schema där två lekar var inkluderade, förutom fiskdamm med godispåsar på slutet. Sedan visade det sig att alla tycktes trivas så bra att det kändes väl fyrkantigt att dra igång lekar bara för att.
Då 40 minuter återstod, var något barn väldigt övertrött, varpå vi startade en liten gissa-vad-vi-har gömt-lek (Man tar fram 7-10 saker (som barnen kan namnet på) på golvet med barnen i en ring runt om. Ett, eller några, barn går ut medan de som är kvar beslutar att ta bort något. Väl tillbaka ska barnet som gått ut, gissa vad som tagits bort). Även om det inte behövdes alla lekar, känns det alltid bra att ha en plan B - vid eventuell uppkommen krissituation. Men detta gav mersmak och vi ser redan fram emot nästa!

1 kommentar:

  1. Stort tack för en härlig eftermiddag!
    Ja, det var ett toppenkalas! Eller nej, inte kalas. Pratade med dottern i fredags om att vi skulle gå på kalas och då sa hon snabbt. Men mamma, det BLIR inget kalas! Jaså, sa jag förvånad (hade jag missat nåt?), blir det inte? Nej, MASKERAD ska vi gå på!

    SvaraRadera