söndag 23 december 2018

Lilla Julafton och två olika Beaujolais Nouveau i glasen

 Så var det dags för barndomsvännerna C. och J. med familjer att träda in.
Först litet glögg och mingel i salongen.
Vimplarna i taket rönta stor uppskattning. Jag blir närmast löjligt glad av sådana komplimanger!
Här tycks vi redan ha tagit oss an dopp i grytan. De som gillar Janssons frestelse åt förrätten (som var just den rätten) med stor aptit. Julskinka med attiraljer hade kanske populärare smaker.
Det var en sådan där riktig energiboost kväll - stämningen var på topp. Jag har fortfarande ingen aning om huruvida varm skinka och  Boujolais Nouveau verkligen gifter sig med varandra smakmässigt.
Men orsaken var positiv: jag glömde bort att kolla - det var för mycket annat som tog över!
Vad som också var nytt var att barnen var med i stort sett hela middagen. 
 
Nu är dessa barn 14 och 16, så de hade inte samma spring i benen som yngre barn. Och de tycktes ha väldigt bra samtal tillsammans med våra barn att det inte kändes jobbigt att sitta kvar. Jättekul!
Det var sådan där kväll när samtalsämnena aldrig tycks ta slut, allvar och humor i en salig blandning.
Mycket mat blev det. Jag vaknade proppmätt!
Med det var det värt - stort tack för en suverän kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar