måndag 26 oktober 2009

Halloween maskeradkläder för barn.

Tänkte att vår 1-åring får vara pumpa, medan 3-åringen blir en vampyr av "ordinärt" snitt med svart slängkappa. Idén till slängkappan är inte min, jag fick den av en väninna ifjol.Detta Behöver du:
Till Pumpan
120 cm orange tyg med bredd 150 cm.
20 cm grönt tyg på bredd 150 cm
Gummiband.
Klipp det orangea tyget på mitten. Fålla och sy kanaler för gummiband både upptill och nedtill. Dra ett gummiband i de båda sidor som ska sitta runt halsen. Dra ett annat gummiband i de sidor som ska utgöra botten av pumpan. Mössan: Klipp ut en 20 x 20 cm fyrkant, fålla och sy en kanal runt om som Du drar ett gummiband igenom. Mät barnets huvudstorlek för att få exakt längd Du ska ha på gummibandet. Pumpans Krage:
Fålla och sy en lång kanal av det som återstår av det gröna tyget. Sy ihop den på kortsidorna så Att det blir en cirkel med en liten öppning för gummiband. Sy en smal kanal längs ena sidan - dra Ett gummiband längs efter.

Svart Mantel
60cm Svart tyg med bredd 150 cm.
Gummiband.
Fålla tyget och sy tre sidor med kant. Sy ena långsidan med en kanal som Du sedan trär Ett gummiband igenom.
Det är inte jättelätt att få dessa tvenne modeller att agera helt som jag vill, någon längre tid. Pumpans nedre del ska "hängas upp" på barnets höft, annars blir det svårt att gå, förutom att pumpan får fel form.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar