- 1 pkt frysta smördegsrektanglar, delas på mitten
- 1 pkt cocktailtomater, tomaterna delas på mitten
- 4 pkt mozzarellaost, skärs i stora tärningar
- 1 kruka basilika, finhackas
- 2 kg potatis av mjölig sort, skalas och skivas
- 4 gula lökar, skalas och skivas
- 4 dl riven lagrad ost
- 2 tsk salt
- 1/2 tsk vitpeppar
- 8 dl matlagningsgrädde
- 2 msk smör
Smörj formen och fördela potatis jämnt över botten. Varva potatis och lök tills de är slut. Toppa med ett ostlager . Vispa i peppar och salt i grädden och häll över allt. Grädda tills potaisen är mjuk i 200 grader C. under ca 1,5 h.
Mandelfrikadeller
- 200 g sötmandel, malda
- 3 dl finriven lagrad ost
- 3 dl rivet vitt bröd
- 2 gula lökar, finrivna
- i knippe gräslök finhackad
- 2 tsk salt
- 1/2 tsk vitpeppar
- 6 ägg
- 1/2 dl matlagningsgrädde
- 2 liter vatten, kokas upp
- 4 grönsaksbuljongtärningar, läggs i det kokande vattnet
- 2-3 msk smör att steka i.
Mixa samman samtliga ingredienser och forma små bollar. Arbeta med fuktiga händer för att få bollarna att inte kleta alldeles. Låt bollarna sjuda i vattnet i 7-8 minuter. Ta upp bollarna och låt vattnet rinna av. Stek bollarna i smör i cirka 3 minuter.Mandelfrikadeller har vi aldrig testat tidigare, men de var verkligen goda. En liten läspaus mellan rätterna ska inte underskattas.
Pannacottan serverades med 3 frysta påsar hallon som hade kokat samman med 1/2 dl socker. Gott! Gott!
Gott var ordet, sa Bull och fam J!
SvaraRaderaHärlig att kocka söndagsmiddag tillsammans. Förrätten låter väldans god, helt absolut.
SvaraRaderaHoppas ni får en härlig vecka,
Anki o Håkan